onsdag 5 november 2008

Kommentarer överflödiga...

Igår satte åter igen en svensk domare sina "breda" fötter i fotbollens historieböcker. På Anfield Road hade Martin Hansson (Kom faan inte och säg att jag inte har varnat om detta innan) fått förtroendet att döma Liverpool vs Atletico Madrid i Champions League. Båda lagen hade chans att säkra en plats i åttondelsfinal vid seger och det såg länge ut att bli en spansk afton.

Ett fantasstiskt mål signerat Maxi Rodriguez framspelat av yttersta världsklass av Antonio Lopez. 0-1 och t.o.m. publiken på Anfield kostade på sig en liten applåd. Tillresta Madridfans sjöng och stämningen var på topp.

Båda lagen ville också avgöra detta själva i vanlig hederlig internationell anda. Men det fanns en person som gärna ville blanda sig i och lägga fokuset på sig själv istället.

Hansson och co såg till att hemmafansen blev tillfredsställda med en horribelt feldömd straff i 94:e minuten i gott samarbete med Stefan Wittberg vid linjen. Tidigare hade ju samma rättsskipare och co "blundat" för tre stenklara hands inne i de olika straffområdena...

Hur svårt kan det vara FIFA undrar man. Lär er av läxan och editera alla blågula domare från alla tänkbara listor i framtiden. Bevisligen är vi inte heller omutbara (Läs om Ivan Eklind längre ner)
Steven Gerrard pricksköt straffen till 1-1 och Hansson hann med att varna ett gäng arga Madridspelare före, under och efter straffen och avslutningen blev i Anders Frisks tecken... ALLT FOKUS PÅ DOMAREN... Usch!

1-1 var rättvist men inte på det sjuka sätt som en Svensk domare såg till att göra det på.

Stäng av följande kvartett på livstid för tjänstefel: Martin Hansson, Stefan Wittberg, Fredrik Nilsson och Martin Ingvarsson.

/Sportchefen

Inga kommentarer: