måndag 24 november 2008

Silly Season: Robin Söder till Stabaek?

Tystnaden är total, som jag skrev i ett manus på filmskolan för längesedan. Det känns som om Silly season i Göteborg blir tråkigare för varje år som går. Gais var mer eller mindre klar med sin värvningsturné redan innan Allsvenskan var slut. Inte för att deras värvningar direkt imponerar. Men vem vet vilken kvalité de tre islänningar har? Och i lördags satt Gais-tränaren Magnus Pehrson på Danmarksbåten. Så de är kanske inte helt klara ännu. Ålborg spelade visst i lördags, vilket sammanträffande. Tippar dock på att man tvingas sälja ett par spelare för att klara hyran. Jag säger, Rickard Ekunde lämnar Gais, flera timmar innan Allsvenskan startar 2009.
-
På ÖIS-gården har det varit lika tyst som när man åkte ur Allsvenskan. Några ut, men inget av intresse in. Mest snackas det om att få behålla Zavadil. Tydligen är Dick Last ute och rycker i någon Degerfors kille, Degerfors som förövrigt åkte ur superettan. En kompis till en kompis kompis hörde av någon att Jeffrey Aubynn synts till i närheten av riksväg 40, men det skulle väl vara fullständigt befängt om det blev så. Däremot kan jag sätta pengar på att Dennis Jonsson får blåvitt sällskap på ÖIS-gården nästa säsong.
-
Häcken bytte visst tränare. Och värvade/anställde Marcus Jodin, killen som körde Studio Blåvitt och hamburger-tävlingen för IFK Göteborg under säsongen. Gissar på ny underhållare för Blåvitt på den nya arenan. Snacka om Silly.
-
Blåvitt köpte Tobias Sana från Qviding och byggde konstgräs tillsammans med Qviding. I övrigt är tystnaden just total. Om man bortser från att i stort sett alla under 25 i blåvitt omgärdas av proffsrykten.
--
Och för att göra en höna av en fjäder hävdar jag nu att Robin Söder är aktuell för norska seriesegraren Stabaek. Allt enligt tidningen Offside. “Vid vattenflaskorna står en stor skallig man med händerna i jackfickorna. Det är Tom Schjelvan. Han lufsar åt mitt håll. - Är han bra den där Robin Söder i IFK Göteborg? frågar han. Jag säger att han kan bli väldigt bra, men att han fortfarande är en talang. - Jaja, säger han och nickar eftertänksamt.”
-
Texten är saxad ur senaste numret av tidningen, och från en utmärkt artikel om Stabaek skriven av Anders Bengtsson. Nu kanske vi skall ta detta med en nypa salt, men kunde man värva Pontus Farnerud så varför inte?
-
Men tyst är det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pherson till Aalborg?

Anonym sa...

Söder har väl sagt att han stannr tills han har gått ur gymnasiet åtminstone..