onsdag 20 februari 2008

Allsvenskan är snart bara en månad bort. Nästa vecka är det premiär för IFK Göteborg på svensk mark 2008. Abstinensen efter fotboll är hög just nu och nog är vi många som själva känner för att snöra på oss fotbollsskorna och ge oss ut på de gröna mattorna. Om du gör slag i saken och utmanar någon på match kan det vara en bra idé att gå igenom Ralf Edströms nickskola först. Tänk dig själv att du knoppar in en med huvudet till dina kompisars stora förvåning och beundran. Nu börjar skolan.

Världens skickligaste nickspecialist, någonsin har yttrats om Ralf Edström. Ralf har haft tur eftersom han begåvats med medfödda anlag. Men resten har han tränat sig till! Tränat hårt och ambitiöst. Det är det också meningen att Du skall göra i Ralfs "Nickskola". Du kanske också kan bli lika bra med tiden: Hemligheten är träning och anlag!


Börja med att kasta bollen till din träningskamrat och låt honom/henne nicka tillbaka i stående ställning. Ha rätt ryggböjning (se bilden av Ralf), fixera bollen och nicka med pannan. Inte hjässan! Nicka till varann. Använd en vanlig fotboll.

1. Börja så här om du vill bli en bra huvudspelare: låt din träningskamrat kasta bollen till dig i lagom nickhöjd. Du skall alltså nicka tillbaka i stående ställning. Observera att du skall titta på bollen hela tiden - och nicka med pannan! Inte hjässan.





2. När första momentet flyter fint, kan du och din kompis börja nicka bollen mellan er. Glöm inte bort att följa med ögonen hela tiden. Stå rätt, hoppa rätt, fixera bollen, använd hela kroppen när du nickar. Träna inte bara in hårdheten i "skotten" med pannan utan lär dig från början att dirigera och passa bollen med pannan.


Detta var den första lektionen i Ralfs nickskola. Nästa vecka skall vi lära oss upphopp och förmåga att hänga kvar i luften. Missa inte detta på Laglunds Fever Pitch.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hjalle borde kolla här