måndag 25 februari 2008

Marcus Berg

Marcus Berg gjorde igår sitt fjortonde och sitt femtonde mål i den holländska ligan. Han har nu gjort ett mer än vad han gjorde i IFK Göteborg under sin halva säsong 2007. Marcus fortsätter att leverera under sin långa maraton säsong. Nog blir det så att Marcus kommer med i den svenska EM truppen till sommaren men om han får någon speltid är jag tveksam till, tråkmånsen till förbundskapten är ju känd för att köra i sina invanda hjulspår.

Jag kommer ihåg en av dom sista träningarna Marcus gjorde på kamratgården innan han skrev på sitt proffskontrakt. Under själva träningen såg man en Marcus som slet och skrek precis som om det var match. Bredvid planen stod den samlade presskåren med sina anteckningsblock i händerna och väntade på att Marcus skulle svara på frågor. Är det klart nu? Vad kostar du? Hur långt är kontraktet? Är det sant att du redan har varit där och skrivit på? Finns det andra klubbar som är intresserade? Frågorna var skrivna och redo att besvaras

Träningen tog slut och presskåren spände sig, då gick Marcus och lade sig på mitten av gräsmattan. Efter en stund kom Stefan Rehn och slog sig ned bredvid honom. Marcus och Stefan pratade en stund, de skrattade. Presskåren stod för långt ifrån för att höra. Efter 10 minuter reste sig Marcus upp och svarade på pressens frågor. Dagen efter skrev han på sitt kontrakt och blev klar för Groningen. Tänk om man fick höra det samtalet. Ett samtal man fick höra var det när Marcus fick reda på att han vunnit skytteligan i Allsvenskan, det lät precis så här.


Inga kommentarer: