tisdag 4 mars 2008

Nya arenan, Laglund testar upplevelsen

Publicerade två bilder igår i tron om att Svenska Fans eller någon annan skulle publicera ett bildkollage, det vimmlade av fotografer på arenan igår. Men så tänkte jag efter och kom på att folk är väl trötta på bilder av betong. Nu vill man veta hur den nya arenan blir i verkligheten. Hur kommer det bli att se på fotboll i Göteborg 2009?

Laglund ger er "Test av den nya arenan - Ver 1".
-
En spelare springer ut genom spelargången och möter publikens jubel. De få trappstegen upp till planen gör att man får ta i lite extra, vilket i sin tur innebär att adrenalin rinner till och man gör en bättre match. Här har arkitekten verkligen tänkt till.
Har man fått en plats på det nedre etaget blir det en fröjd att se IFK Göteborg dra upp spelet på vänsterkanten. Siktet härifrån är väldigt god. Och vid sidbytet blir det lika bra sikt när IFK drar upp anfall på sin högerkant. För de som har spekulerat i att gräsmattan eventuellt skall sänkas ned, så kan jag här berätta att så blir det inte.
Har man plats på det övre etaget får man en fantastisk vy över hela plan. En underbar plats att sitta på, eller stå, om man vill njuta av helheten i spelet, om man vill på hobbynivå analysera djupledslöpningar och försvarslinjer. Då vi alla vet hur vädret kan vara i Göteborg är det skönt med ett tak som sticker långt ut över läktaren.
I halvtidspausen kan det vara gott med en kokt korv och en öl, eller läsk. Då kommer detta bli en av kioskerna där du ställer dig i kö och väntar.
En dag kanske du har blivit innehavare av en egen loge, då är det här du sitter och njuter av fotboll.
Men för att dra lite slutsatser av den här första testen av den nya arenan så spelar det inte så stor roll vart du än sitter. Lutningen på läktaren är i en perfekt, brant lutning, vilket gör att man har otrolig uppsyn över planen.
Och när himlen tornar upp sig blå och vit över den nya arenan kommer vi nog alla att inse att vår arena blir grym. Självklart undrar många hur upplevelsen på ståplats blir, och detta får jag be att få återkomma med, då den delen knappt är påbörjad.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Världsklass!!! :)
Gubbhörnan lär troligen hamna på Östra Läktaren, långt fram på övre etaget. Allt för en kombo av bra sikt och närhet ner till de väderskyddade pausutrymmena bakom det nedre etaget.

Anonym sa...

Bra! Klockrent!

Anonym sa...

Tredje bilden, den med långsidan och diset i bakgrunden, var riktigt schysst. Kan du lägga upp den i större version? Bra bloggat för övrigt!

Anonym sa...

världsklas, denna blogg har tagit en plats bland mina favoriter ist för baraben aka" reklam för sin blogg "

Anonym sa...

Helt suverän gerillajournalistik. Kan inte låta bli att jämföra med vad GP gjorde av det när man blev insläppta på arenan - dvs berömde utsikten över Läppstiftet samt sig själva för att man var första tidning på plats.

Anonym sa...

Riktigt bra blogg! Hoppas du fortsättar i samma tempo, då går du snart om Baraben. Det är ju ändå bara en gubbe som skriver där...

Anonym sa...

oj vad spännande. hahaha, var är ambitionerna?

Anonym sa...

Best. Arenareportage. Ever.

Anonym sa...

GRYMT LAGLUND!

Anonym sa...

härlig sida du har!

Anonym sa...

Bäst Blåvitt på nätet just nu!

Anonym sa...

Snyggt jobbat!