torsdag 7 maj 2009

Grejsvenskan: Omgång 7

När den sjunde omgången av Grejsvenskan stod färdig kan vi lugnt konstatera att vissa saker måste ställas på sin spets. Att över huvud taget ge minuspoäng och till den grad vi delar ut dem just nu, innebär med all säkerhet väldigt låga poäng när vi summerar. Så därför kommer vi till sommaren at dels stryka alla minus och dessutom finputsa samt lägga till nya bedömningar.

Att Lex Hansson är en succé och dessutom kommer att få vara kvar bevisades i denna omgång speciellt då de 5 gula korten på Olympia förvandlade tabellen till en bejublande Skånsk affär. I Göteborg inkasserades det 7 gula + ett rött (Sebastian Eriksson, IFK) och i Stockholm blev det förödande 9 gula som gör att poängen sjunker som en sten i minusträsket.

Sportslig tabell:

1. Team Grötz 21 11 5 5 25-13 38p
2. Team Sture 21 7 3 11 18-34 24p
3. Team SILL 21 6 4 11 27-35 22p

Noterbart är hur lite mål skåningarna släpper in samt det omvända i de andra två lagen. Att poängskörden skiljer ganska markant till skåningarnas fördel. Dessutom kan vi lugnt konstatera att vill man se många mål så skall man gå på fotboll när Gbg-lagen spelar. Över 3 i snitt är det så här långt.

Grejsvenskan efter 7 omgångar:

1. Team Grötz 26p
2. Team SILL 2p
3. Team Sture -10p (katastrof)

3 kommentarer:

Majornas sa...

Två nya regler som jag omedelbart tänker på är:

Lex Gais - 2+ om de når över 5 000 i publiksiffra.

Lex Öis - alla deras poäng räknas som dubbla.

Lex AIK - matcher där Bojan inte får mediafokus ger 1+

Lex Insikt (även kallad "Den nyktre hammarbyaren") - 4+ när Hammarby nedgraderar sin topp 4-målsättning .

Lex Zoran - 3+ när Djurgården kickar sin 4-3-3 profet.

Lex Larsson - Matchavgörande domslut till Helsingborgs fördel som är frammanade genom Henrik Larsson-gnäll omvandlar plus till minuspoäng för den matchen.

Majornas sa...

TVÅ nya regler? Jag är bestämt lite full, verkar det som.

Diego M. sa...

I den sportsliga tabellen kan man notera att BP snart har lekt färdigt, att vi kommer att ersätta ÖIS när transferfönstret öppnar och därmed sträcka ut en hjälpande hand till våra sjunkande vänner på andra sidan älven. Vad gör man inte för sina småsyskon? ;)