fredag 30 maj 2008

Gais sneglar på Storebror...igen?

Som rubriken lyder så kan det verka krångligt och något långsökt men nu kan den gamle Belgiske legenden Jean-Marc Bosman, tidigare RFC Liége i deras andra liga, sprida sina ringar på vattnet ända upp till gaisgården.

Det verkar vara en problematisk period uppe på Gaisgården i dessa EM-dagar. Inte för att Pehrson skall bekymra sig över en massa spelare på landslagsuppdrag utan för att flera av nyckelspelarna lägger sig på rygg och väntar på just Jean-Marcs lex.

Prince Ipke Ekong - Som delade med sig av sin kärlek till laget och pekade i ett reportage på sitt hjärta och utbrast "In my heart there is a lion and it belongs to Gais" Eller hur? Här borde en klubb med vettig plånbok ta kontakt direkt om man är intresserad av en defensiv mittfältare. Men man får räkna med att det behövs en bra uppställning vid sidlinjen av sjukhuspersonal då Ekong emellanåt "dör" på planen a lá Valderama och behöver bäras ut ett par ggr under säsongen. Bara det är värt en entrébiljett btw.


Bobbie Friberg da Cruz - Yttermittfältaren och den tilltänkte landslagsspelaren för Cap Verde, som försökte hitta ny adress under våren för att fylla sin plånbok men som vid försäljningen av Halsti hittade en ny roll i den centrala backlinjen där han på nytt blivit aktuell bland olika klubbar... Helsingborgs IF känns ju hetast i den dragkampen men efter den pånyttfödda succen i laget så finns det fler lag som suktar efter mittbacken da Cruz.

David Durmaz - Ytterbacken från Assyriska som också har möjligheten att invänta ett luckrativt avtal under sommardagarna...Om ingen Allsvensk klubb hör av sig så kanse Café och Frisörspengarna från Södertälje på nytt återkalla Durmaz till sitt egna landslag, Assyriska FF i superettan..

Fredrik Lundgren - Kaptenen, balansspelaren, fältherren och ansiktet utåt i klubben med mest potential att kunna knyta till sig ett framtid. Här har Makrillarna fattat grejen och idag läser vi att man försöker hitta en lösning för en lång framtid inom klubben. Likt det Djurgården IF gjorde med sin hemvändande Stefan Rehn så erbjuder man nu Lundgren ett jobb inom föreningen efter sin aktiva tid. Rehn blev andretränare bakom Kjell Jonevret och resten är ju idrottshistoria.

Men nu till essensen i bloggen. Fredrik Lundgren erbjuds jobbet som Sportchef, en tjänst som för tillfället är obemannad om man nu bortser från att Magnus Sköldmark som innehar 4-5 poster + att han är pappaledig. Men nu pratar vi om ett hedersuppdrag vilket jag till min euforiska Sportchefsglädje kommer att fördjupa mig.

Gais sneglar givetvis på storebror och deras geniala uppbyggnad av klubbkänsla, historia och rent sportsligt av klubben de senaste åren. Att Jonas Olsson tränar laget, att "Ölme", "Nisse" m.fl jobbar med föreningen men framför allt att Håkan Mild är den som håller i Sportschefspinnen är ingen slump eftersom dessa grabbar liksom ÄR IFK Göteborg och det genomsyrar hela klubben från Seppo Vaihela till Gun i köket. Nu skall Gais bygga på samma koncept och tack vare Jean-Marc Bosman så kanske Lundgren blir den förste i raden som marknadsförs som ett ankare med stort hjärta i föreningen inför deras framtid.


Sportchefen välkomnar Lundgren till tjänsten vilket kan förenkla mitt ursprungliga uppdrag att nästla mig in bland Mild, Last och co på deras gatherings och ge er läsare ett shysst span om hur de fungerar tillsammans.

Nu är det helg och Sportchefen tackar för stunden...

/Sportchefen

Inga kommentarer: