tisdag 27 maj 2008

Var Gothia väckarklockan?

I höstas nedkom ett förslag som föll som en snedtänd missil från ingenstans. Två tredjedelar av Alliansen och Hisingspöjkarna BK Häcken skulle förenas i ett symbios och bilda det fruktade laget FC Gothia. Namnet är givetvis en passus men vi håller oss rättroget åt det i denna bloggen så inga missförstånd uppstår.

Missförstånd är väl det mesta man kunde säga då Hard Rock Café, som blev skådeplatsen för detta spektakels preskonferens, fylldes av (o)roliga fans från Örgryte och Gais. Öisare ville att den dåvarande ordföranden Mats Rydhede skulle avgå, vilket han gjorde.

Makrillar skanderade "Wallin, Wallin, ditt j-a svin" och det såg nervöst ut uppe på podiet där dessa herrar tillsammans med Sabine Söndergaard från Häcken försökte göra sig hörda med att harkla ur sig grodor och ursäkter.

Trojkan som skulle förändra Svensk Fotboll: Rydhede, Söndergaard & Wallin

Häcken då?

Visst fanns det en och annan geting på plats men vi konstaterade snabbt på plats att vi kunde räkna dem på en handens fingrar. Allt i sin ordning med andra ord ;)

"Caset" lades på is och sedan dess även "locket på" och lite till för den delen.

Nu med facit i hand så har Gais börjat röra sig uppåt i den Allsvenska tabellen och efter försäljningen av Halsti 24 timmar före premiären, fått ett bra tillskott i kassan. HALLÅ WALLIN!... det går att göra business :)

I Superettan har ikväll Häcken chansen att gå upp i serieledning om man spöar Jönköping på Rambergsvallen och HUR SVÅRT KAN DET VARA?

Öis tog en fin skalp nere i Landskrona och jagar strax bakom i toppen och snart kommer dessutom FRÄLSAREN HEM!!!

Ni ser ju att denna idé och tanke som kanske var idiotisk och för en del självmordsinbjudande eftersom deras hjärtan skulle brista, ändå förde något positivt med sig.

I alla fall sportsligt...

Tänk om Kamraterna hade varit inne på samma linje? Vad hade Ingo Söderlundh gjort då?

Var det en scam?

/Sportchefen

Inga kommentarer: