fredag 30 maj 2008

Silly startar med Jesus

Det är väl tack vare det kommande EM som silly season snacket varit så lågmält. Men nu får det banne mig börja snackas lite. Många tyckare är ju klart överens om att det kommer att röra på sig i framför allt det blåvita försvarsleden. Kanske blir det Bjärsmyr, som sägs vara uppvaktad av Groningen, men som i GT häromdagen säger sig dragit tillbaka sitt intresse. Kanske blir det Ragnar, som det ryktats om sen ifjol. Kanske blir det båda två. IFK Göteborg dras ju även med skadeproblem i sin backlinje där nyförvärvet Nicklas Carlsson går långtidsskadad men där Adam Johansson gjorde comeback efter skada precis innan uppehållet. Att det varit lite skralt i backupen på backsidan har väl inte gått någon förbi. Tobbe som vänster back och Berg som högerback är nödlösningar som fungerat okej men inte mer. Så vad händer i sommar då?


Det sägs att "Mannen som scoutade Kim Christensen" befunnit sig i England. Samtidigt som han gör sin resa så nås vi i Sverige av "Nyheten" att den landslagsratade försvararen Alexander Östlund kan tänka sig att flytta hem, men inte till Hammarby, för han vill, enligt sin agent, gå till ett lag som kan vinna titlar. Detta dementeras snabbt av Östlund själv på Hammarbys hemsida, ni finns i mitt hjärta, osv. Dementi brukar ju oftast tyda på att någonting är på gång. Alexander som av fansen i Southhampton kallas för "Jesus" skulle kanske platsa bland Änglar och andra himmelska väsen.

Men om man spekulerar lite mer om vad som eventuellt skulle kunna plockas hem till Sverige från England så fastnar jag åter för en försvarsspelare.

I Blackburn spelar den relativt okände Martin Olsson från Högaborg, en vänsterback med sk potential. Visserligen har 20 årige Martin nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med Blackburn, men eftersom han endast gjort ett par inhopp i laget under senaste säsongen så skulle ett utlån kanske vara bra för Martins utveckling. Martin gick direkt till Blackburn från Div 3 spel i Högaborg och har därmed ingen direkt anknytning till någon annan allsvensk klubb.

Allt detta är ju helt tagit ur luften, bortsett från att "Mannen som scoutade Kim Christensen" faktiskt befann sig i England under ligornas slutskede. Allt annat i detta inlägg kan klassas som helt befängt och taget ur luften, precis som allt här på bloggen. (Dammsugning i allmänhetens intresse Laglund, eller vad var det du sa häromdan?)

Inga kommentarer: