tisdag 21 juli 2009

Grejsvenskan: Omgång 15

Allsvenskan vänder med ett Jehu och vi konstaterar ett viktigt trendbrott för Grejsvenskan. På Söderstadion inkasserades årets första seger för Örgryte IS när kapten Allbäck tryckte in segermålet redan i 3:e minuten. Lika skön som den segern smakade kan jag tänka mig att den sved 10 ggr värre på Södermalm. Bajenland var i tumult och kaos efter matchen och på presskonferensen sågade Tony Gustafsson hela laget för orutin och dålig inställning. Undrar om han ens funderade på att faktiskt ge ÖIS lite cred för att de spelade klokare?

08:ornas målskillnad hittills är också en intressant sak. -24 efter halva Allsvenskan? Att DIF läcker vet ju alla men både AIK och Bajen levererar inte mycket heller. Den trenden kan leda till att Stockholm blir utan lag nästa år... Gnaget är väl från Solna?

I övrigt så var detta helt klart GBG:s omgång med många sköna pinnar och nu kanske IFK slipper dra lasset själv i slutspurten? Som vanligt var det inga problem på hemmaplan för Änglarna, trots en sjuhelsikes massa skador, att plocka ner Trelleborg. 3-1 speglade matchen ganska bra då bortlagets Andreas Drugge ställde till det så därlagom mycket för gästerna. Samme Drugge som för övrigt Glenn Hyséns dotter har en fling med? Det borde i alla faöll förklara Hyséns hyllning till Drugge innan match i sin blogg.

"Naaaaaaaaaa... Jag hoppas att Drugge gör tre mål för TFF men att IFK vinner"

Tobbe och Drugge blivande svågrar?

Faan vi måste snart göra en Hysénanalys med tanke på minstingen Antons alla olika klubbar den senaste tiden. Kicken från Häcken, provspel iu ÖIS, Qviding, Doncaster (Gothia), Crystal Palace (Gothia) och nu senast på väg till College...?

I Stockholm deppar man såklart för att man bara tar en pinne (Gais-AIK 2-2) men även för att man blir passerade av Outsiders i Grejsvenskan.

Nykomlingarna ja, dom trummar på med ca 4-5 poäng /omgång och nu dessutom ett snyggt hat trick av Jonas Henriksson efter 1-3 på svåra Bern Arena, vilket ger laget trygghet men även en andraplats i Grejsvenskan. Vi tycker nog att det sistnämnda är viktigast...

I Skåneland vann Helsingborg borta mot Gefle med ett omdiskuterat mål och MFF fortsätter att rasa i spel och självförtroende. 0-0 hemma mot HBK är åter igen ett bottennapp för Gren-Och-Ni och spelare förvinner till höger och vänster.

Det är ju silly season och vidöppet transferfönster så "Di Blåe" lär nog handla vidare eller så kanske radarparet i tränarstaben börja leta nya jobb. Ålborg? Verkar vara populärt och MP har ju som sagt INTE presterat.

På tal om Silly, vad gör Johan Friberg da Cruz på Öisgården undrar man?

1. Team Grötz +4 65p
2. Team OUT -4 62p
3. Team Sture -24 56p
4. Team SILL -7 50p

Grejsvenskan:

1. Team Grötz 56p
2. Team OUT 33p
3. Team Sture 31p
4. Team SILL 27p

1 kommentar:

Swedie sa...

Att Hysén och Drugge e svågrar va ju inget nytt direkt =P Drugge va ju med på samma semester som Hysén fick avbryta när han kallades in till landslaget =P