torsdag 23 juli 2009

Äntligen Svennis!

På något märkligt sätt så känns det som att Svennis har hittat hem igen. Efter att ha tagit IFK Göteborg till oanade höjder i början på 80-talet så började ett ävetntyr utan dess like för den timide värmlänningen. Portugal, Italien, Paparazzi, England, Mexico, brudar m.m. har kantat hans liv sedan dess och trots många mörka rubriker mellan succéerna så står han stadigt på jorden ändå. Superklubbar och titlar har avlöst varandra och Svennis tränarstatus är högt rankad ute i världen.

Efter Mexicoäventyret spekulerades det till vilket landslag han skulle gå eller till vilken ny klubb med Champions League ambitioner som skulle få Svenskens signatur och det fanns rykten. Zenit St. Petersburg t.ex med ryska oljemiljoner ville ha dit Svennis för att erövra hela Europa och även i Premier League och Serie A drömde man om Eriksson.

Då går karln och blir sportchef? I Notts County? Som ligger i Englands Div. 4? Den motsvarar Svensk Div 2. (nöjda?)
Vad händer...? (Här sitter jag och begrundar situationen ganska länge....)

Men efter 1 minuts "chock" slog det mig att Svennis vill ju tillbaka till gräsrötterna igen och detta är ett perfekt läge. Notts County har en historia som den äldsta klubben i England (1862) och inhyser en respekt som sträcker sig över hela världen. Kan man sin agenda så vet man att denna klubben är en av de första utövarna av att "kicka boll" och indirekt en av grundarna till regelboken och spelet.

1894 vann man t.ex. sin enda FA-cup titel efter 4-1 mot Bolton Wanderers på Goodison Park med Jimmy Logan som stor hjälte efter sitt hat trick. Matchen hamnade i historieböckerna av två anledningar. Logans hat trick var det första i en FA-cup final och Notts Co var dessutom första lag från en lägre division som vann titeln. "The Magpies" är en milstolpe i världshistorien med en historia som alla klubbar bara drömmer om att ha.

I Bladet jagar man redan efter tabloider genom att rensa i garderoberna bland spelarna och givetvis hittat lite klassisk skåpmat. Men det är ju en "straffspark" att skriva om Eriksson nu för tiden om man skall prata sportjournalistik.

Fasen, detta är ju perfekt för Svennis! Detta är ju dessutom så Klackar och Grejer det kan bli! Notts County blir riktigt roligt att följa nu efter denna nyhet.


Skjutjärnsjournalisten Ola Wenström vill synas, sticker ut sin välpolerade haka och hävdar att den gode Eriksson är bara ute efter nya stålar. Faan, Laglund spenderade ju en hel dag i Manchester med Svennis och han tog inte en krona i betalt. Han t.o.m. valde och betalade videon på kvällen.

Tänk nu OM han kan ta detta hela vägen upp till Premier League? Eller vad faan, till The Championship (nöjda?) åtminstonde. Att ta denna klenod tillbaka till finrummet vore nog en bedrift att beakta och respektera för alltid. Efter det kan han gott dra sig tillbaka till Torsby och en Stig Larsson-roman i hängmattan. Tord Grip får nog sitta bredvid och gunga mattan medens ett par sekreterare hämtar ett par kalla Newcastle Ale till grabbarna. Sen glider säkert Hasse Backe förbi i sin jaguar och tutar innan han drar en repa nere på Torsbys torg. Vad blir det för middag undrar ni? Burritos och Tequila... :)

Äntligen Svennis, har du hittat hem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Motsvarande Sveriges div 2 ska det vara, dvs den fjärde divisionen.

Anonym sa...

Premier League och The Premiership är samma liga. Premier League och The Championship däremot är Englands första och andra division. Alltså, andra divisionen i England heter The Championship, inte The Premiership.

Geigert sa...

Anonyma messerscmittrar! :)

Jag korrigerar...

77:an sa...

Grym blogg!

Anonym sa...

På detta sättet kommer han verkligen gå till historieböckerna, har varit skitarg i flera dagar, men när man tänker lite längre så kommer han bli en legend om han lyckas ta den äldsta klubben till premier league.

Är det något Premier League behöver så är det historia och kultur. Inte Chelsea.