tisdag 7 juli 2009

Grejsvenskan: Omgång 13


Dags att summera den 13 omgången och jag var lite inne på fiasko i den förra bloggen och nu är det ett faktum nere i de södra delarna av landet. Vi kan väl konstatera att i Skåne dricker man gravöl efter "zero" sportsliga poäng. MFF tog i alla fall ledningen hemma på Swedbankomaten innan Terrorn på Elm street bröt ut. Rasmus smällde in två delikatesser och vändningen var ett faktum. Var detta ett trendbrott i Grejsvenskan? Är Grötgänget på väg utför nu?

Nykomlingarna Outsiders (OUT) var ganska försiktiga med en liten seger för Bp, en lugn och städad 0-0 mot IFK för HBK och så Häckens X i Gefle. Kort sagt ett litet överbetyg ändå med 5 pinnar och tätt bakåt. Ungefär som man hade förväntat sig. Bara en sån sak som deras sportsliga framgångar innan vi tog in dem i den här tävlingen: 12 segrar, 12 oavgjorda och 12 förluster...

I Göteborg gick det också tungt. Inga mål gjorda, en ynka poäng från IFK i kryssmatchen och endast 6 gula kort? Vakna gubbar! Vad som hänt med ÖIS har det skrivit spaltmetrar om men vad fasen har hänt på Gaisgården? 29 kontrakterade elitspelare bådar aldrig gott när det enbart är 11 som skall spela. Känns som om vi kan återkomma om den "grönsvarta" sörjan (Kom ihåg var ni läste det först) ;)

Omgångens vinnare är i alla fall Sturegossarna. Här blev det två segrar för DIF och Bajen och Gnaget kryssade. Dessutom så var det benskydd på om man skulle möta Bajen och AIK. Men här har vi också ett litet bloggmaterial som kommer snart: Bojan Djordic... Ni får vänta och se.

DIF kunde spä på ännu mer eftersom den nya regeln gör att Martin Hanssons närvaro dubblar alla kort nu för tiden. Vad gör "Järnkaminerna" då? Jo, man sprang mest omkring och lirade boll utan att röra motståndarna. Eller så hade Hansson druckit dagen innan och väntade ut slutsignalen? Inte ett kort mellan DIF - Helsingborg? Hoppla!

Ställningen:

1. TEAM Grötz 39 16 9 14 +4 57p
2. Team OUT 39 13 14 12 -6 53p
3. TEAM Sture 39 15 7 17 -16 52p
4. TEAM SILL 39 11 8 20 -9 41p

Grejsvenskan:

1. Team Grötz 30p
2. Team Sture 12p
3. Team OUT 10p
4. Team SILL 3p

Inga kommentarer: