måndag 20 juli 2009

Grejsvenskan: Omgång 14

Avsaknaden av Martin Hansson är enorm just nu. Speciellt efter regeländringen om att gula + röda kort ger pluspoäng. Men vi kommer med goda nyheter längre ner i fallet Hansson.

Våra nya utmanare (Outsiders) slackar lite i denna omgången i Grejsvenskan men det beror nog mest på att de är för "snälla". Väldigt få kort delades ut men till deras fördel skall sägas att dom inte förlorade en match och knappade in istället in en pinne på Grötgänget i den sportsliga tabellen.

Noterbart var väl dels DIF:s fullständiga genomklappning på Fredriks Skans. Man hade 1-1 och bud på en oförtjänt ledning i början av andra halvlek men sen vaknade Elm... 6-1 till slut "Crash Bom Bang!"

Gnaget tog prestigeseger hemma mot IFK där Tobbe brände en straff för bortalaget för övrigt. Kan vara en ödesstiger miss längre fram i höst. Men framför allt så måste vi ändå hylla IFK som trots alla skador pumpar på som om "ingenting" hade hänt. Ingenting? Nåja, ni fattar nog vad jag menar...

ÖIS och Gais kryssade till sig poäng till Sillarna och Helsingborgs seger i tabelltoppen mot Elfsborg var Team Grötz en viktig sådan. BK Häckens vinst mot Bajen var nog den tyngsta segern/förlusten i omgången. 1-0 o den 92:a minuten, sen hade Bajen en bra kvitteringsmöjlighet. I stället nytt Häckenanfall och 2-0. Ridå!

De stora poängplockarna annars var Johan Mårtensson i grönsvart, liksom Guilermo Molins hos Grötgänget och Dulee Johnsson i Sture. Utvisningar är aldrig bra utom hos K&G, där de numera belönas med skyhöga poäng. Tala inte om det för spelarna bara för då lär det bli rött för hela slanten resten av året. ALLA vill ju vinna Grejsvenskan, eller?

4. TEAM SILL 16p

Den goda nyheten är att Martin Hansson äntligen är tillbaka och det är på Söderstadion ikväll han kommer att svinga sin pipa. Bajen - ÖIS är lagen som kan utnyttja detta till fullo och om det lutar åt ett kryss mot slutet av matchen, vilket vore en katastrof för bägge lagen, så kanske det kan bli en del poäng för SILL och Sture ikväll?