fredag 4 juli 2008

Stoppa Pressarna...!!

Just när man trodde att man hört och upplevt det mesta inom ironi av fotboll när det gäller nyförvärv så kommer nästa bomb. Det åsyftas inte på Mathias Ranegié kommande proffskarriär i Holland, utan åter igen vänder vi blickarna mot IFK Göteborgs kommande motstånd i Champions Leaguekvalet, S.S. Murata från San Marino.

När lottningen blev officiell så funderade nog klubben länge på hur man skulle kunna rucka på mesta mästarna från Sverige och nu kommer deras första utspel.
-
Två tilltänkta nyförvärv verkar vara på gång och det handlar om två f.d. världsmästare. Den förste i raden kan man kanske ge lite extra cred för om man lyckas knyta till sig den 42- årige "Mr 1000 goals" från Rio de Janeiro, Romario. Är det någon som vet var målet befinner sig inne i straffområdet med förbundna ögon så är det just han och nu kanske t.o.m "Kondoren" känna flåset efter hans plats i startelvan?
-
Romario har en lång och brokig karriär bakom sig men alla vet ju vem denne fruktade forward är och även om han inte har åldern inne så darrar det nog till lite extra på Kamratgården när detta kom på tal. Varning för "tåfjuttar" utfärdas fr.o.m nu.
-
Men om man blir förvånad över den forne Brassen så är det ingenting emot nästa tilltänkta spelare. Vi pratar om 7-faldige världsmästern i Formel 1, Michael Schumacher, 39 från Hurt Hermulheim, Tyskland. "Schumi" är visserligen van vid bollen då han vid flertalet tillfällen spelat en del uppvisningsjippon när gamla avdankade Tyska stjärnor skall gå i pension men detta är väl ändå att ta i?
-
Det känns som att San Marino enbart vill säkerhetsställa deras position inom Formel 1 med detta ev. förvärv... eller så har klubben en förkärlek till "Old Fellows" helt enkelt...
-
När dessa recettmatcher figurerat så har Tysken oftast tagit hand om en offensiv roll och detta gärna på högerkanten, vilket leder till en del spekulationer om att S.S Murata kanske kommer till spel med 4-3-3 där Massimo "Kondoren" Agostini, 44 tar vänsterflanken, Romario, 42 i mitten och Michael Schumacher, 39 opererar till höger. Kan bara Aldair, 43 hålla tätt bakåt så kanske det kan bli en liten skräll om ett par veckor.
-
Vad kan IFK göra då för att kontra?
-
Kanske Totte är redo för att göra ett gästspel igen?
Eller varför inte damma av Stefan "Lill-lövis" Johansson, 49?
Kan San Marino så kan väl Änglarna...?
-
In med Glenn och Peter Larsson i backlinjen, Turbo-Tord och Röde Ruben i mitten och Totte och Corneliusson på topp... Där har ni receptet för underhållning och kassaskåpssäker viktoria för IFK i San Marino...
-
/Sportchefen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är detta sant? Och var har du isåfall hört detta?

Geigert sa...

Sportchefen brukar inte röja sina källor men kör i vind för denna gången... :)

http://www.sportensverden.dk/football/item.asp?id=12260