tisdag 8 juli 2008

Recett är Veckans Recept



I jakten på en sund ekonomi och en trygg ekonomisk framtid presenterar idag Sportchefen ett gynnande upplägg för våra Svenska fotbollsklubbar. Som pilotfall väljer jag Gais eftersom där finns en gömd guldgruva som gått Kansliet snöpligt och obemärkt förbi. Det gäller att ta vara på de gamla resurserna som fortfarande kan vara gynnande. Jag pratar givetvis om de som lämnat föreningen och profitstinna recettmatcher.

Detta klassiska upplägg brukar i första ledet handla om avdankade f.d. spelare som tackat för sig och sedan hyllats i efterhand med en match mot ett lika avdankat "kändisgäng". En som flitigt brukar härja i dessa är IFK Göteborgs kommande motståndare i Champions Leauge SS Muratas eventuella värvning, Michael Schumacher. Så fort en tysk lägger av drar han på sig sin stass och kickar för glatta livet tillsammans med Gerd Muller, Franz beckenbauer m.fl. och den avdankade föredettingen drar in en sista suck i plånboken. Frågan är dock om Schumi är ett bra exempel då han anser sig själv som mer aktiv idag än vad han var i sittbrunnen? Behjärtansvärt? Ja visst men Gais kan faktiskt slå mynt av detta.


Tittar man bara lite krasst på de spelare som lämnat föreningen sedan sommaren 2006 så hittar man en del godis i påsen som bara måste ätas upp...

Kwame Amoateng – FC Trollhättan
Jonatan Berg – IFK Göteborg
Conny Månsson – Kongsvinger IL
Mathias Gravem – Ljungskile SK
James Keene – IF Elfsborg
Kari Stephenson – AIK
Wilton Figureido – AIK
Edier Frejd – Raufoss
Daniel Blomgren – Bodö Glimt
Henrik Dahl – Varbergs Bois
Anatoli Pomonarev – Inter Baku
Tobias Holmqvist – Helsingborg IF
Sheriff Suma – Kongsvinger IL
Migen Memelli – FC Tirana
Mattias Östberg – BK Häcken
Anton Holmberg – Örgryte IS
Martin Dohlsten – Örgryte IS
Prince Ipke Ekong – Djurgården IF
Bobbie Friberg da Cruz – Randers
Johan Friberg da Cruz – V.Frölunda

Skriv ett avtal med dessa om varsinn recettmatch på Valhalla IP, ta 250 pix i inträde och splitta vinsten 50/50 och saken är biff. Kommunen köper säkert att detta enbart är för spelaren och bjussar på planhyra dessutom. Vi räknar kallt in 15 matcher här och kommer det då 3000 personer/match så är intäkterna totalt 11,500.000. Lägg då till "hinken" så fixar man säkert ihop ytterligare en mille och under en hektisk senhöst så har Grönsvart skrapat ihop dryga 6.000.000 och i deras ögon är det inte fy skam.



Gais - Raufoss och en hyllning till Edier Frejd, kanske snart en verklighet nära dig inom en snar framtid...? Och vem vill inte komma och hylla Jonatan Berg på ett fullknökat Valhalla med extra klirr med tanke på derbymotståndet? FC Tirana med Memelli äntligen på plan? Varberg med en hungrig och revanschsugen Henrik Dahl? FC Trollhättan med Amoateng i en ev. startelva? ÖIS med härliga Dohlsten och Holmberg? Eller så drar man hit Elfsborg för att vinka av James Keene ordentligt en gång för alla...

Det som känns närmast lockande är väl ändå att ta hit Randers där Bobbie Friberg gör en klassisk officiell övergång i halvlek och lirar för bägge lagen. På så sätt sparar man in ytterligare 25% av hans gage :)

Bara en liten tanke...i all välmening.

/Sportchefen

Inga kommentarer: