lördag 5 juli 2008

Stoppa Pressarna... igen !!!

Härom dagen kom beskedet som fick hela idottsvärlden att stanna till ett ögonblick. Det var dags att lägga spiksskorna på hyllan och efter att ha gett karriären otaliga chanser de senaste åren, beslöt sig till slut Staffan Strand att nu får det vara nog.

Staffan som varit som en nagel i ögat på Stefan Holm och alltid jagat i underläge fram till 2003 har nu kanske insett att det är över... Något som vi andra insett sedan 2003.

Tittar man krasst på denna ständiga 2:a så är det på tiden men man måste ändå ge den 32-årige kämpen från Stockholm lite cred för hans aktiva karriär i slutet av 1900-talet. Då var det Strand som höll i taktpinnen och Holm fick se sig slagen gång på gång.

Som bäst var han rankad 6:a i världen 1999 enligt Track & Field, vilket är den mest rättvisa bedömningen, allt enligt Strands egna hemsida och hans personbästa på 2.35, från GE Galan 2002 ståtar fortfarande som 3:e bästa Svenska resultat någonsin.
-
Karriären inledde i Väsbymästerskapen på Vilundavallen1984 då Staffan ställde upp i p-10 som 8-åring. Ribban stannade på 1.00 och det blev en bronspeng i hans första tävling. I helgen hoppade Staffan 2.12 i lag SM i Göteborg. Det blev hans sista tävlingshopp. Tack Staffan för alla fina friidrottsminnen...
-
Nu först kan Stefan Holm börja andas ut...

Vad har detta med fotboll att göra? Ingen aning men jag tycker att Strand är värd en eloge...

/Sportchefen

Inga kommentarer: