torsdag 3 juli 2008

Örnen har landat i Deveter???

Smeknamn: Ranégie.
Tröjnummer: 11.
Född: 14 juni 1984.
Längd: 197 cm.
Vikt: 92 kg.
Moderklubb: Masthugget BK.
Kom till IFK: 2007.
A-debut: 2007.
A-lagsmatcher/mål i IFK (t o m 2007): 12/0.
Allsvenska matcher/mål i IFK(t o m 2007): 5/0.

Här har ni killen som Kamraterna satsade på inför fjolårssäsongen och fullkomligt sprutade in mål i sin tidigare klubb Lärje/Angered. Numera "målas" han ut som såld och åter igen så är det Holland som väckt intresse för ännu en ängel.
-
Men det är inte PSV, Ajax, Feynoord eller Groningen i Erste Liga som visat intresse för "måltjyven" utan Go Ahead Eagels hemmhörande i Jupiter League, vilket är Hollands svar på vår Superettan. Örnarna placerade sig ifjol på en 10:e plats vilket motsvarar i vårt dagsläge Qviding...

Jag vet inte vad ni tycker men hos oss är åsikten ganska enig att detta är ett uppköp och ett stort lyft för både Ranegie och "Örnarna" som för övrigt bildades redan 1902.

Go Ahead Eagles historia rymmer dock mest tid från den högsta ligan och man satsar hårt på att komma tillbaka till finrummet. Det visar ju bara denna värvningen klara tecken på eftersom Ranegie är en utpräglad striker i de lägre divisionerna. Laget är tveklöst ett målglatt gäng vilket målskillnaden från ifjol 60-64 på 38 matcher skvallrar om. Och den första träningsmatchen som spelades igår (2 juli) inför säsongen resulterade i smickrande 12-0 till Örnarna borta mot SV Terwolde. Mattias konkurrenter i anfallet hade lekstuga och Dominique van Dijk & Guy Madjo hängde 3 trissar vardera. Tuff konkurrens att vänta alltså.

Laget håller till på orten Deveter och stadion "De Adelaarshorst" rymmer 6.200 personer vilket motsvarar ungefär Qvidings totala publik ifjol. "De Adelaarshorst" håller för övrigt på att renoveras och det var uppå värre när laget fick sig en guidad visning av de nya faciliteterna som t.ex. nya våtutrymmen

För er som känner för att förstärka erat avsked av ängeln från Angered, så lirar Örnarna hemmapremiär den 8 augusti mot FC Emmen. Då kanske killen som ger +4 till träningsläger, Mikael Persbrandt och Pizza hittar tillbaka innanför målramen igen. Det vore väl lite på tiden i så fall?!!
-
Örnen har landat... i Deveter?
-
/Sportchefen

1 kommentar:

Anonym sa...

Var på jobb i Deveter i juni, jävligt trevlig stad! /Krille