onsdag 11 juni 2008

1111 minuter...

... så lång tid tog det för vår gunstling att leverera igen och som han gjorde det. Perfekt mottagning, ta bort "den trötte backen", vända om, hitta Henke, löpa mot mål och sen bara KATJOFF med en sådan sträckt vrist som man bara kunde se Roy i Melchester Rovers i Buster trycka i bortre krysset bakom Nikopoulidis.



Det tog också ca 30 minuter innan alla Svenska Fans där nere på läktaren började sjunga In med bollen när hörnorna började komma. Då fick man gåshud och mindes tillbaka till Berlin och Dortmund för två år sedan som man bevittnade på plats. Fy satan vad bra vi är på att stötta på de stora mästerskapen!!! Bra jobbat Svenska Fans där nere...

"Ingen kickar fotboll som han... Zlatan.. ja sa Zlaaatan..."

Ett skolexempel på hur man nätar och Sverige var i ett lyckorus. Vi hade glömt agget mot Lagerbäck för hans defensiva tänk på en mikrosekund och sen var resten av matchen en enda skön avrundning på en perfekt kväll.
Jag bevittnade matchen hos min granne med våra familjer och han är Galicier så humöret var på topp efter urladdningen innan mot Ryssland. David Villa och co hade gett honom den boost han behövde för att fixa en underbar salsa till hamburgarna.


Grekland var förvisso så bleka att deras tröjor var mer distinkta i färgen än deras spel. Ett tag trodde jag inte mina ögon när deras försvar hade bollen i sidled i 4-5 minuter och blev väl förtjänt utbuade av hela publiken. Otto Rihagel (Årets Grek förövrigt...hehe) satt bara och gestikulerade med en reserv och ingen fattade något. Århundradets fegaste taktik med ett gäng som gjort sitt var ett faktum och vi gick inte på den lätte utan bara malde ner dom till Tzatziki och Gyros.


Nu väntar Espana på lördag och då blir det åka av med "one touch"- fotboll utan dess like och man kunde konstatera att det inte är en slump att Aragones mannar har 15 segrar och 2 oavgjorda på de 17 senaste tävlingsmatcherna..

Villa, Silva, Torres, Senna, Iniesta, Xavi, Fabregas m.m. kommer surra som bålgetingar kring Petter Hansson och co och då gäller det att inte vara felplacerad som han var ofta mot Grekerna. Dessutom höll han ju på att bli tvåmålsskytt efter att ha hittat en perfekt skarv mot Isakssons bortre stolpe strax innan Zlatans förlösande 1-0.

Inte gnälla nu för anspänningarna har ju släppt men det finns frågetecken som vi måste ha svar på.

* Chippen är borta, är det dags för Sebastian Larsson nu?
* Kommer Linderoth in och kan han gå på fulla cylindrar?
* Alexandersson? Kanske Dorsin tar vänstern och Nilsson flyttar över?
* Kim? Är han i Lagerbäcks frysbox för alltid...?
* Daniel Andersson bofast nu efter sin defensiva fullträff?* 1 111 minuter till?
* Petter Hansson? Ja han nätade men var ofta felplacerad. Funkar INTE på lördag!

På lördag smäller det bland kåldolmar och Tortillas...

Kämpa Sverige

/Sportchefen

Inga kommentarer: