måndag 3 augusti 2009

Mr X?

Idag avslöjades Mr X i Helsingborgs IF. Mr X? Var inte det en tävling i Kvällsposten på 80-talet under sommaren där man skulle hitta en person och så vann man pengar? Mr X? Var inte det en läkare som polisen efterlyste under 90-talet för olagliga medicinering av cancersjuka patienter?

Mr X är givetvis en benämning på en hemlig person och HIF har ju byggt upp förväntningarna om deras senaste nyförvärv som en högklassig Allsvensk striker och kallat honom just Mr X. Ärligt talat så trodde man ju på Omotoyossi eller Shelton men ack så fel man kan ha...

Så här ser han då ut denne f.d. hemlige anfallare från Brasilien. Rafael Porcellis de Oliveira heter han och är 22 år gammal och fullkomligt sprutat in baljor i någon Brasiliansk liga. Känns det igen? 80 mål på 120 matcher under tre år är inte kattpiss men VI "dödliga" vet ju alla att även vi kan göra en massa mål i "rätt" miljö, så hur bra är detta facit denna gången?

Först vill man alltså skapa en snackis och höja förväntningarna (Mr X-larvet) och sen, enligt Bladet så vill sportchefen Jansson nu tona ner förväntningarna så mycket det bara går? Hur skall de ha det nere i Öresund? Är han deras nya stjärna eller är det risk för en ny Brasseflopp a la Quirinho? I vilket fall som helst så var det väl lite bingo att man hittat en anfallare i sista minuten, med tanke på Larssons skada. Vad tror ni?

3 kommentarer:

Mik sa...

Var det inte to m så att man skulle knacka en Kvällsposten på axeln...

Mr X, man undrar, man undrar. Hade han varit en sådan målspruta så hade han nog varit uppköpt för längesedan av något annat lag.
Fattar inte varför dom inte kunnat avslöja namnet innan, varför dom har gjort ett jippo av det, var det kanske så att det var en annan spelare dom skulle ha egentligen men blev bara denna?

Swedie sa...

"Hans meriter framkallar ändå inte något direkt hostanfall.
Han saknar matcher med A-laget så vad cirka 30 mål per säsong med B-laget i tre års tid är värt återstår att se." Från Fotbolldirekt. Så han har alltså inte spelat en enda A-lags match. Hur bra är det egentligen? Jag har inte en aning om jag skall vara ärlig. Hade blåvitt gjort en sådan här värvning hade jag inte varit lyrisk direkt...

Geigert sa...

Mik: Jag tror nog på det sistnämnda. Att man hade en stor fisk på kroken men att den släppte. Olivieira var nog plan B.

Swedie: Det gäller att ha lite flyt med Brassar. Lite lotto :)